CBD- vai CBG-öljy? Mitä ottaa vertailussa huomioon?

CBD- vai CBG-öljy? Mitä ottaa vertailussa huomioon?

CBD-öljyn käytöstä on tullut viime vuosina suosittua myös Suomessa. Varsinkin nuoret aikuiset ovat alkaneet käyttää öljyä erilaisia terveyshyötyjä tavoitellessaan. CBG-öljy on sen sijaan jäänyt monelle tuntemattomaksi, vaikka silläkin on tutkitusti useita terveyttä edistäviä ominaisuuksia. Kumpiko tuote sitten sopii paremmin itselle ja mitä olisi hyvä ottaa huomioon ennen ostoa?

CBG-öljy on voimakkaampaa

CBG öljy on voimakkaampaa kuin CBD-öljy ja voi tarjota keskittyneempää helpotusta oireisiin, kuten kipuun, ahdistukseen, masennukseen, unettomuuteen ja jopa kouristuksiin. CBG toimii eri tavalla kuin CBD, koska se vaikuttaa molempiin kehon kannabinoidireseptoreihin. Se vaikuttaa CB1-reseptoriin, joka vaikuttaa aivotoimintaan ja mielialaan, sekä CB2-reseptoriin, joka sisältää kehomme immuunijärjestelmän. Sen on osoitettu myös lisäävän anandamidin, eli mielihyvään liittyvän välittäjäaineen, määrää aivoissa. 

CBG-öljystä voi olla hyötyä myös ruoansulatuskanavan vahvistamisessa, sillä se auttaa vähentämään suolistotulehdusta, joka voi johtua useista sairauksista, kuten Crohnin taudista ja ärtyvän suolen oireyhtymästä (IBS). Se voi auttaa säätelemään ruoansulatusta ja parantamaan oireita, kuten turvotusta, ummetusta ja ripulia. CBG:tä tutkitaan myös sen mahdollisen roolin vuoksi stressitasojen alentamisessa ja masennusoireiden lievittämisessä. Alustavat tutkimukset ovat osoittaneet, että se voisi olla tehokas ahdistuneisuushäiriöiden hoidossa, koska sillä on kyky olla vuorovaikutuksessa endokannabinoidijärjestelmän kanssa. 

CBG-öljy voi auttaa nostamaan energiatasoja ja parantamaan keskittymistä. Tämä johtuu siitä, että se vaikuttaa kehon kannabinoidireseptoreihin, jotka ovat vastuussa mielialan, energiatasojen ja kognitiivisen suorituskyvyn säätelystä. Sen on todettu lisäävän serotoniinin tuotantoa, joka auttaa säätelemään mielialaa, sekä dopamiinin tuotantoa, joka voi lisätä energiatasoja. CBG-öljyllä saattaa olla myös jopa neuroprotektiivisia ominaisuuksia, jotka voivat auttaa suojaamaan aivojamme hermoston rappeutumissairauksilta, kuten Alzheimerin tai Parkinsonin taudilta.

CBD-öljy paremmin tunnettu

Kun päätät, ostatko CBD- vai CBG-öljyä, on tärkeää ottaa huomioon näiden kahden tuotteen väliset erot. Molemmat ovat peräisin kannabiskasveista, ja ne tarjoavat erilaisia mahdollisia terveyshyötyjä, mutta kummallakin on omat ainutlaatuiset ominaisuutensa, jotka voivat houkutella eri ihmisiä. 

CBD-öljy on yksi suosituimmista ja tunnetuimmista vaihtoehdoista niille, jotka etsivät helpotusta kipuun, ahdistukseen ja muihin vaivoihin. Se toimii aktivoimalla tiettyjä kehon reseptoreita, kuten serotoniini- ja GABA-reseptoreita, jotka voivat auttaa vähentämään tulehdusta ja edistämään rentoutumista. Käytännössä hamppumaa CBD öljy voi ehkäistä ihon tulehduksia ja muita ihosairauksia.

Käyttötarkoitukset yksilöllisiä

Kun päätät, kumman vaihtoehdon valitset CBG- tai CBD-öljyn ostamisen välillä, on tärkeää arvioida henkilökohtaiset tarpeesi. Tarvitsetko lyhytaikaista helpotusta kipuun tai ahdistukseen? Vai etsitkö pitkäaikaista helpotusta keskittyneemmillä hyödyillä? Vaikka molemmat tarjoavat todennäköisesti jonkinasteista helpotusta tavallisiin vaivoihin, tieto siitä, millaisia tuloksia haluat, voi auttaa sinua päättämään, kumpi tuote sopii sinulle.  

CBD- tai CBG-öljyä ostaessasi on tärkeää ottaa huomioon tuotteen lähde. On parasta ostaa hyvämaineisilta yrityksiltä, jotka käyttävät laadukkaita ainesosia ja noudattavat hyviä valmistuskäytäntöjä. Asiakasarvostelujen lukeminen voi auttaa sinua määrittämään, ovatko yrityksen tuotteet hintansa arvoisia.